Het team 

Het enthousiaste team van Tandarts Hilledijk en Ortho Hilledijk staan voor u klaar om uw gebit in optimale conditie te brengen en te houden. Het team van onze tandartsenpraktijk en orthopraktijk bestaat uit een  tandarts( Dr. M. Ammon)  en een beugeltandarts- deze tandarts is er voor orthodontie met vele jaren ortho ervaring (MSc orthodontie), praktijkmanager, mondhygiëniste , ortho-assistent, preventie assistente, paro-assistent, tandarts assistenten, tandtechnieker en baliemedewerkster.

Tandarts-Hilledijk-Mathias
Dr. Mathias Ammon

Tandarts

BIG nummer:
BIG nummer: 49910494002

Dr.W.-Kharroubi-MSc-orthodontie
Dr. W. Kharroubi

Tandarts voor orthodontie

BIG nummer:
BIG nummer: 49910494002

Beschikbaar op:
vrijdag, zaterdag en zondag om de week.

tandarts_jan-willem
Jan-Willem

Tandtechnicus

Brigitte-Pijl-de-Jongh-praktijkmanager
Brigitte de Jongh

Praktijkmanager

vrouw_Tekengebied 1
Souad Metalsi

Mondhygiëniste
BIG: 39928673979

vrouw_Tekengebied 1
Kaoutar

Preventie assistente

vrouw_Tekengebied 1
Ouiam

Baliemedewerkster

vrouw_Tekengebied 1
Zeynep

Tandartsassistente

vrouw_Tekengebied 1
Silvia

Tandartsassistente en ortho ondersteuning

vrouw_Tekengebied 1
Ogzul

Paro-assistente

vrouw_Tekengebied 1
Shalimar

Baliemedewerkster

BIG-registratie Tandarts Hilledijk & Ortho Hilledijk

Alle tandartsen van Tandarts Hilledijk zijn ingeschreven bij het RIBZ (registratie en informatie beroepsbeoefenaren in de zorg) en hebben door deze inschrijving een persoonlijk BIG-registratienummer. BIG staat voor Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. In deze wet staat beschreven aan welke eisen een zorgverlener, zoals een huisarts, fysiotherapeut of tandarts moet voldoen. Alle specialisten die aan de eisen voldoen, krijgen een BIG-nummer. Bij het team kunt u kijken welke tandartsen werken bij onze tandartspraktijk in Rotterdam en wat hun BIG-registratienummer is.

Op de website van het ministerie van Volksgezondheid, www.bigregister.nl, kunt u BIG-nummers invoeren en zo bekijken welke bevoegdheden onze tandartsen hebben.

Preventieve behandelingen bij Tandarts Hilledijk & Ortho Hilledijk

Preventieve behandelingen zijn behandelingen om klachten te voorkomen. Preventie, het voorkomen van klachten, is het belangrijkste onderdeel van tandzorg en tandheelkunde. We willen namelijk niet dat u klachten ontwikkelt en pijn in uw mond krijgt. De tandarts werkt daarom voor een groot deel ook preventief, om klachten te voorkomen.

Hij kijkt altijd of er zwakke plekken in uw gebit zitten, bijvoorbeeld breuken van de vullingen of tanden. Daarnaast kijkt hij of uw tandvlees gezond is, of het kaakbot in orde is en of uw mondslijmvlies er goed uitziet. Is er iets niet helemaal in orde, dan neemt de tandarts maatregelen om de zwakke plekken te verhelpen. Hierdoor kunnen er geen (pijnlijke) klachten ontstaan uit de zwakke plekken in uw mond.

Preventie-assistent in de tandartsenpraktijk

Bij Tandarts Hilledijk in Rotterdam-Zuid werkt ook een preventieassistent. Een preventieassistent is een gediplomeerde assistent die speciaal is opgeleid om preventieve behandelingen uit te voeren.

De preventieassistent houdt zich bezig met:

  • Het beoordelen van de gezondheid van tanden en tandvlees;
  • Het geven van voorlichting over het ontstaan van gaatjes, tandvleesproblemen en het effect van bepaalde voeding op het gebit;
  • Het geven van uitgebreide voorlichting over verzorging van tanden en tandvlees;
  • Het verwijderen van plaque, aanslag en tandsteen, zodat het gebit weer schoon is;
  • Het aanbrengen van bijvoorbeeld fluoride om het gebit te beschermen;
  • Het polijsten van vullingen.